Skip navigation
Kezdőlap Rólunk Rendeltetésünk
Purpose_banner_weboldal
sonepar-purpose-keynote-4

Az emberiség óriási globális kihívásokkal néz szembe. A rendeltetésünk egy módja annak, hogy minden energiánkat ezekre a kihívásokra irányítsuk. Így fogjuk szolgálni a bolygót és az embereket az elkövetkező évtizedekben.
 

2022-ben kezdtük el a Sonepar rendeltetésének megfogalmazását. Ez azt jelenti, hogy merészen megfogalmaztuk, hogy miért létezünk, mi az, ami összeköt bennünket, és milyen társadalmi igényeket elégítünk ki. Ez az út több hónapon át tartott, és a Sonepar valamennyi érdekcsoportját érintette: részvényeseket, munkatársakat, beszállítókat, ügyfeleiket és külső szakértőket.

2023 áprilisában Philippe Delpech vezérigazgató világszerte minden munkatársának bemutatta a Sonepar rendeltetését. Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól mi is osztozunk a Sonepar rendeltetésében

Purpose_kép_weboldal

Hat merész kötelezettségvállalás, hogy rendeltésünk konkrét és kézzelfogható legyen

Annak érdekében, hogy rendeltetés az alaptevékenységeinkben gyökerezzék, a Sonepar öt jelentős, a csoport egészére kiterjedő kötelezettségvállalást határozott meg, amelyek a munkatársakat és az érintett feleket közös kezdeményezések és célok köré vonják be.

A Colam Entreprendre, a Sonepar családi részvényesei egy hatodik merész kötelezettségvállalással egészítették ki a célt a Sonepar munkatársai és részvényesei számára egyaránt:

picto-purpose-continuous-education

Folyamatos oktatás

2028-ig a Sonepar éves fenntarthatósági képzést kíván biztosítani minden munkatársának. Értékesítési személyzetünk lesz a legjobban képzett az elektromos elosztóiparban a fenntartható megoldások népszerűsítésére.

picto-purpose-customers

Fenntartható ajánlatok

2028-ra a Sonepar minden ügyfelének a legalacsonyabb CO₂-kibocsátású alternatívát kívánja felajánlani minden egyes árajánlatban.

picto-purpose-circularity

Termék körforgás

A Sonepar 2028-ra 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült csomagolást kíván használni, és a Soneparhoz az ügyfelek által visszaküldött termékek 100%-át újrahasznosítja.

picto-purpose-gender-balance

Nemek közötti egyensúly

2028-ra a Sonepar évente legalább 40%-ban nőket kíván felvenni a munkaerőpiacra.

picto-purpose-communities

Közösségek

A Sonepar 2028-ra minden országban, ahol működik, létre kívánja hozni a Sonepar Powering Community Programot. Ez a program célzott oktatási programokat hoz létre és támogatás nyújt az érintett környezetben, lehetőségeket biztosít a kiszolgáltatott embereknek, és természeti katasztrófák után segítséget nyújt.

picto-purpose-share

Colam családi megosztás

A Colam Entreprendre, részvényeseink családja elismeri a Sonepar munkatársainak hozzájárulását az átalakulás sikeréhez.

office-canada-lumen-hq-1

Rendeltetési Tanács

A Purpose kezdeményezések globális koordinálása és a Purpose szervezet minden szintjén történő elterjesztése érdekében a Sonepar létrehozta a Purpose Boardot, amely 23 aktív tagból áll, képviselve az összes régiót és funkciót.